«Інтегрований розвиток міст в Україні ІІ»

На початку грудня до Мелітополя завітали національні ментори проєкту «Інтегрований розвиток міст в Україні ІІ»

07.01.2021 11:27

На початку грудня до Мелітополя завітали національні ментори проєкту «Інтегрований розвиток міст в Україні ІІ», який виконується німецькою федеральною компанією «Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH» за дорученням урядів Німеччини та Швейцарії – Дарина Пирогова та Олександр Шевченко. За чотири робочих дні, ментори зустрілись з міським головою – Іваном Федоровим з керівниками структурних підрозділів виконавчого комітету та активними громадськими організаціями. На зустрічах обговорювались як «гострі» питання міста так і позитивні зміни, які в ньому відбуваються.

Ментори багато часу приділили вивченню специфічних відмінностей мікрорайонів міста задля найкращого розуміння та просторового аналізу. Не залишились осторонь і райони, які експерти розглядали, як додатковий плюс до туристичної привабливості. Так, відвідавши історико - археологічнний заповідник Кам'яна Могила та помилувавшись красотами Мелітопольського краю, ментори залишились з приємними враженнями від побаченого.

На завершальному етапі була проведена зустріч з першим заступником міського голови – Іриною Рудаковою та представниками КУ «Агенція розвитку Мелітополя», на якій презентувались напрацьовані матеріали, з використанням методу оцінки внутрішніх і зовнішніх факторів розвитку - SWOT-аналізу. 

Співпраця з міжнародними і національними експертами в рамках проєкту допоможе створити умови для реалізації політики інтегрованого розвитку міста через консолідацію та оптимізацію структур і процедур міського управління, шляхом планування міських інфраструктурних проєктів.