КОНЦЕПЦІЯ ІНТЕГРОВАНОГО РОЗВИТКУ МЕЛІТОПОЛЯ У НАПРЯМКУ ФІНАЛІЗАЦІЇ РОБОТИ!

18 листопада команда експертів і менторів проєкту з розробки Концепції інтегрованого розвитку Мелітополя до 2030 року вийшла на фінальний етап – презентація і обговорення стратегічних напрямків, задач і проєктів для розвитку міста.

06.12.2021 06:57

Це презентація не просто матеріалів, це презентація тижнів і місяців роботи, збору даних, аналізу, верифікації і порівнянь, зустрічей наживо і онлайн, чисельних дискусій, пошуків і роздумів. Це презентація нарисів майбутнього Мелітополя, змін кожного району міста і окремо в 11 напрямках: екологія, економіка, мобільність, містопланування, технічна інфраструктура, спорт, культура, освіта, медицина, соціальний захист і демографія.

Серед запропонованих ідей було створення зеленого каркасу міста щоб поєднати всі райони із перевтіленням балок і території навколо річки у місця дозвілля, здорового способу життя і спорту. Реалізація інфраструктурних проєктів, що дозволять попереджувати підтоплення та використовувати природні ресурси для підтримки міста у спекотні періоди. Переформатування міської мобільності з акцентом на пішоходів, безпеку на дорогах, розвиток безбар’єрності. Орієнтація на залучення молоді і нових перспективних фахівців в напрямках охорона здоров’я і освіта. І багато іншого…Більш детально про це на сайті http://irm.mlt.gov.ua 

Сам захід – це чудово організована подія, за що окрема подяка АГЕНЦІЇ РОЗВИТКУ МЕЛІТОПОЛЯ і підтримці німецької урядової компанії «Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH» і за фінансування Урядів Німеччини та Швейцарії.

Але найголовніше! Потужна кількість небайдужих і активних учасників – представників міської влади, депутатського корпусу міста, комунальних підприємств і установ. Це наша команда міських експертів і фахівців – місцева робоча група! Дякуємо всім їм за запитання, час, ідеї, зауваження і уточнення!